sâmbătă, 13 februarie 2021

Expozitii neconventionale in Celula de Arta!

 

 Daniel Loagăr (co-fondator Celula): Am luat un spațiu de tip acvariu și l-am transformat într-un centru de artă 

Marius Stoica a luat initiativa: La celula cu voi! Si ne-a trimis cu mare arta, in spatiul cu acelasi nume.

Celula este o galerie de artă neconvențională care a fost inițiată în anul 2017 de membrii hub-ului cultural Casa Carol 53. ,,Celula” este o vitrină propriu-zisă care aduce în fața publicului numeroase lucrări de artă din diferite arii precum: fotografia, pictura, performance sau colaj.

Daniel Loagăr, co-fondator, și artist în cadrul galeriei, ne-a prezentat ,,Celula de Artă”, si ne-a povestit in cadrul emisiunii Sens Unic, cate expozitii si evenimente incap in cea mai mica galerie din Bucuresti.

,,Celula este o galerie de artă condusă de artiști independenți care a luat naștere undeva prin 2017. Am luat un spațiu care fusese de fapt un magazin de pești exotici cu vedere stradală, cu o vitrină foarte mare, care arată ca un acvariu gigant, iar cu ajutorul casei Carol l-am transformat într-un spațiu de expresie artistică. Am fost o echipă mai mare inițial, dar între timp numărul nostru a mai scăzut. Eu mă ocup de organizare, logistică și selecție alături de colega mea, Andreea Toma, și ea fiind artist, muralist și pictor, iar alături de noi mai avem și scriitori (Cora Manole), și oameni din domeniul fotografiei (Bogdan Baractaru). Cu alte cuvinte, noi suntem cea mai mică galerie din București. Lucrul care ne deosebește cel mai mult de o galerie clasică este faptul că noi avem program non stop, astfel la orice oră din zi și din noapte trecătorii pot vedea actul artistic sau obiectul artistic din galerie. Pe lângă toate aceste aspecte avem și un public diferit, nu avem doar iubitorii de artă și apropiații artistului ci avem toate categoriile sociale, de la angajații firmelor de electricitate sau salubritate care trec prin zonă până la elevii de liceu sau oamenii care se grăbesc spre locul de muncă”.

Galeria are un spațiu cu deschidere stradală ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic pentru a interacționa cu un public nou care nu obișnuiește să participe la vernisaje și astfel, pentru că nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor , se crează un dialog liber, direct și nonconformist.

Daniel Loagăr a vorbit și despre artiștii pe care ,,Celula” dorește să îi promoveze: ,,Noi suntem deschiși către artiști energenți, studenți la arte, indiferent de cum le sună CV-ul pentru că cei cu ștate vechi au unde să expună. Noi vrem să îl descoperim pe noul Basquiat și de ce nu pe noul Picasso. Nu spun dar în trecut am expus și artiști cu ștate vechi însă entuziasmul celor tineri e molipsitor și ne face să mergem mai departe.”

Daca pornesti la pas prin Bucuresti, opreste-te neaparat pe Bulevardul Carol nr 53.Daca nu te-am convins, iti mai dau un motiv pentru care merita sa bagi capul in celula, expozitia din 22 februarie…pe care te las sa o descoperi singur!

 

http://www.bucurestifm.ro/2021/02/05/daniel-loagar-co-fondator-celula-am-luat-un-spatiu-de-tip-acvariu-si-l-am-transformat-intr-un-centru-de-arta/

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu