miercuri, 17 februarie 2021

Aperitivo @ Celula

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În perioada 22 februarie - 14 martie, Ioana Cristodorescu va expune la Celula de Artă o lucrare denumită “Aperitivo”.
Evenimentul nu va avea vernisaj cu public iar expoziția se poate vedea la orice oră în spațiul de pe Bd. Carol, nr. 53.
Ioana a creat lucrarea “Aperitivo” inspirată fiind de perioada în care a locuit în Milano, Italia. Compoziția lucrării pleacă din simbolistica substantivului italian “Aperitivo”, care definește o cină cu aperitive sau un cocktail. Lucrarea prezintă ideea de șuetă, bârfă, într-un ambient cotidian, imaginar creat de cromatica și tușele puternice.
Compoziția transmite un conflict între severitatea construcției și cea a culorii, între analiza lucidă și momentul particular al percepției. Picturalitatea stă chiar în acest dialog continuu dintre linie și pata de culoare în care a încercat să armonizeze privirea rece cu puterea emoțională a percepției.
Artista a creat un joc subtil, echilibrat, între desen și culoare, folosind o tehnică mixtă de acrylic, pastel și tempera. Ioana își propune ca, prin gestul expresionist, să desprindă esența vizuală și să
surprindă o ipostază a oricărui lucru supus analizei. Vitalitatea și spiritul ei alert, aflat într-o permanentă căutare, dialoghează cu gestualitatea, exprimându-și astfel sentimentele și emoțiile prin arta abstractă ca direcție stilistică.
Ioana Cristodorescu este studentă în anul lll, în cadrul Universității Naționale de Arte București, secția pictură. În 2019 a studiat cu o bursă în cadrul Universității di Belle Arti di Brera din Milano, Italia.
________
Celula de artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje, și, astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.
Galeria vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră pentru publicul stradal. Cu o prezență de patru ani (2017 - 2021) pe scena artei din București, Celula de Arta a susținut în jur de 70 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri) și a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artistice în fața publicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu