Arta nu iese doar în stradă, să tragă oamenii de mânecă, câteodată iese și din Celulă și merge să povestească și la TV despre Aperitivo, care nu este o masă, ci o stare. Le mulțumim oamenilor faini de la Metropola TV pentru invitație și vă așteptăm să ne vizitați pe B-dul Carol nr. 53.
vineri, 26 februarie 2021
miercuri, 17 februarie 2021
Aperitivo @ Celula
surprindă o ipostază a oricărui lucru supus analizei. Vitalitatea și spiritul ei alert, aflat într-o permanentă căutare, dialoghează cu gestualitatea, exprimându-și astfel sentimentele și emoțiile prin arta abstractă ca direcție stilistică.
Celula de artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje, și, astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.
duminică, 14 februarie 2021
sâmbătă, 13 februarie 2021
Expozitii neconventionale in Celula de Arta!
Daniel Loagăr (co-fondator Celula): Am luat un spațiu de tip acvariu și l-am transformat într-un centru de artă
Marius Stoica a luat initiativa: La celula cu voi! Si ne-a trimis cu mare arta, in spatiul cu acelasi nume.
Celula este o galerie de artă neconvențională care a fost inițiată în anul 2017 de membrii hub-ului cultural Casa Carol 53. ,,Celula” este o vitrină propriu-zisă care aduce în fața publicului numeroase lucrări de artă din diferite arii precum: fotografia, pictura, performance sau colaj.
Daniel Loagăr, co-fondator, și artist în cadrul galeriei, ne-a prezentat ,,Celula de Artă”, si ne-a povestit in cadrul emisiunii Sens Unic, cate expozitii si evenimente incap in cea mai mica galerie din Bucuresti.
,,Celula este o galerie de artă condusă de artiști independenți care a luat naștere undeva prin 2017. Am luat un spațiu care fusese de fapt un magazin de pești exotici cu vedere stradală, cu o vitrină foarte mare, care arată ca un acvariu gigant, iar cu ajutorul casei Carol l-am transformat într-un spațiu de expresie artistică. Am fost o echipă mai mare inițial, dar între timp numărul nostru a mai scăzut. Eu mă ocup de organizare, logistică și selecție alături de colega mea, Andreea Toma, și ea fiind artist, muralist și pictor, iar alături de noi mai avem și scriitori (Cora Manole), și oameni din domeniul fotografiei (Bogdan Baractaru). Cu alte cuvinte, noi suntem cea mai mică galerie din București. Lucrul care ne deosebește cel mai mult de o galerie clasică este faptul că noi avem program non stop, astfel la orice oră din zi și din noapte trecătorii pot vedea actul artistic sau obiectul artistic din galerie. Pe lângă toate aceste aspecte avem și un public diferit, nu avem doar iubitorii de artă și apropiații artistului ci avem toate categoriile sociale, de la angajații firmelor de electricitate sau salubritate care trec prin zonă până la elevii de liceu sau oamenii care se grăbesc spre locul de muncă”.
Galeria are un spațiu cu deschidere stradală ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic pentru a interacționa cu un public nou care nu obișnuiește să participe la vernisaje și astfel, pentru că nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor , se crează un dialog liber, direct și nonconformist.
Daniel Loagăr a vorbit și despre artiștii pe care ,,Celula” dorește să îi promoveze: ,,Noi suntem deschiși către artiști energenți, studenți la arte, indiferent de cum le sună CV-ul pentru că cei cu ștate vechi au unde să expună. Noi vrem să îl descoperim pe noul Basquiat și de ce nu pe noul Picasso. Nu spun dar în trecut am expus și artiști cu ștate vechi însă entuziasmul celor tineri e molipsitor și ne face să mergem mai departe.”
Daca pornesti la pas prin Bucuresti, opreste-te neaparat pe Bulevardul Carol nr 53.Daca nu te-am convins, iti mai dau un motiv pentru care merita sa bagi capul in celula, expozitia din 22 februarie…pe care te las sa o descoperi singur!
vineri, 12 februarie 2021
Cum Sa Faci Obiecte De Design Din Materiale Reciclate
joi, 11 februarie 2021
Matrix punk
sâmbătă, 6 februarie 2021
show your tongue!
SHOW YOUR TONGUE!
NENO BELCHEV – BULGARIA
CELULA DE ARTA
4-21 February 2021
At the beginning of 2020, I started to redraw photos at random: found on the internet, photos
of my friends or wild animals and so on. In this process, somehow, I came upon the idea to redraw photos of people with their tongues sticking out!
A great part in communication among people is performed verbally, that is,
through the use of the speech organs, in which the basic organ is the human
TONGUE, composed of eight muscles working together.
Certainly, communication is not only verbal but the interesting thing for me is that although the TONGUE plays a huge role and work in communication, it also does a huge part of the eating and drinking work. In fact, the TONGUE is rarely exposed. (It is most often shown to doctors, who judge from it of the health of their patients.) The TONGUE just like fingerprints, the eyes and their retina, nose, ears and mouth are unique to every person, that is, the TONGUE is also part of our individuality and identity.
Sticking out a TONGUE is considered as either disrespectful or ill-mannered in many countries, and this act can also be erotic in nature, yet it has different meanings across cultures. For example, in the Maori tradition of New Zealand, sticking out a TONGUE is a belligerent act by which one warrior provokes another to battle, while in the Tibetan mountains, the act of sticking out a TONGUE is considered a salute, something like a handshake for us. Based on such information, it can be concluded that not only the organ TONGUE is unique, but also the act of sticking out a TONGUE itself speaks a lot about the identity of the individual, who performs that act.
The sticking out a TONGUE is not something new, it has been known since ancient times, but perhaps in ancient times its meaning was different, because if we trace it historically, it is usually inherent in terrifying characters from different mythologies: Gorgona Medusa in Ancient Greek mythology, Kali in ancient Hindus mythology, Krampus in the beliefs of northwestern Europe. Many pictures of spooky people and animals are found on the Internet, but no paintings of humans sticking out a TONGUE are found, except for one drawing by Egon Schiele made in 1909.
The exhibit can be seen as an initial stage of the exploration study over sticking out a TONGUE.
luni, 1 februarie 2021
can u
can you?
25x25cm
MMXXI
#assemblage #assemblageart #art #mixedmedia #contemporary #contemporaryart #contemporaryartist #visualart #visualartist #danielloagar #collage #wood #dada #abstract #woodbenice #metal #foundobjects #canyou #romania