miercuri, 21 decembrie 2022

marți, 20 decembrie 2022

Art for Christmass - vernisaj

 












19.12.2022 Palatul Bragadiru

sâmbătă, 17 decembrie 2022

miercuri, 14 decembrie 2022

ze ro


 

duminică, 11 decembrie 2022

romance is not dead

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"romance is not dead"

oil paint on cardboard

10.12.2022

duminică, 6 noiembrie 2022

Behind the green Door

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behind the green Door

art installation by Daniel Loagar

exhibited in „Lust is in the air” project, 2022

vineri, 4 noiembrie 2022

Hiss incantation

 “You are a worm through time.

The thunder song distorts you.

Happiness comes.

White pearls, but yellow and red in the eye.

Through a mirror, inverted is made right.

Leave your insides by the door.

Push the fingers through the surface into the wet.

You’ve always been the new you.

You want this to be true.

We stand around you while you dream.

You can almost hear our words but you forget.

This happens more and more now.

You gave us the permission in your regulations.

We wait in the stains.

The word that describes this is redacted.

Repeat the word.

The name of the sound.

It resonates in your house.

After the song, time for applause.

We build you till nothing remains.

The egg cracks and the truth will emerge out of you.

You are home.

You remind us of home.

You’ve taken your boss with your boss with you.

All hair must be eaten.

Under the conceptual reality behind this reality you must want these waves to drag you away.

After the song, time for applause.

This cliché is death out of time, breaking the first the second the third the fourth wall, the fifth wall, floor; no floor: you fall!

How do you say “insane”?

Hurts to be happy.

An earworm is a tune you can’t stop humming in a dream: “baby baby baby yeah”.

Just plastic.

So, safe and nothing to worry about.

Ha ha, funny.

The last egg breaks now.

The hole in your room is a hole in you.

You came and we let you in through the hole in you.

You have always been here, the only child.

A copy of a copy of a copy.

Orange peel.

The picture is you holding the picture.

When you hear this you will know you’re in new you.

You want to listen.

You want to dream.

You want to smile.

You want to hurt.

You don’t want to be.

 

wiki

luni, 24 octombrie 2022

Prototype for Future Cities I Daniel Loagăr

 













Prototype for Future Cities I Daniel Loagăr
"Ce-ar fi dacă actul de a pune pe hârtie o idee ar avea ca rezultat, de fapt, materializarea ei?" Aceasta este întrebarea pe care și-a pus-o Jack Womack în postfața romanului "Neuromatul" din 1984 – și iată, trăim într-o lume în care acest lucru începe să devină posibil.
"Prototype for Future Cities" este matrița conceptuală a proiectului "Future Cities", câștigător al premiului întâi în cadrul concursului "Viață în plastic – reciclează și transformă în artă", organizat de echipa Grădina cu Artiști și Creative Arts cu scopul de a promova reutilizarea creativă a materialului plastic reciclabil.
Instalația constituie un omagiu adus lui William Gibson, părintele cyberpunk și autorul unor termeni care aveau să facă istorie, precum "matrix", "cyberspace" și "cybersex". Tot el este cel care și-a imaginat web-ul și "singularitatea tehnologică", a se citi "inteligența artificială generală", creatoare de artă, luptând pentru emanciparea de sub controlul uman.
Sursa care a inspirat "Prototype for Future Cities" este "Cornell Boxes", o serie de colaje realizate de un AI în romanul "Count Zero" al lui Gibson. Proiectul poate fi văzut drept un "Babel neofuturist" sau ca o colecție de "asamblaje contemplative suprarealiste". Totodată, el reprezintă un exercițiu de anticipație a viitorului apropiat – o epocă cel mai probabil postbelică, supradigitalizată, dominată de consumerism multinațional. Într-o asemenea viziune, vom putea porunci unui AI, prin viu grai sau în scris: "Construiește-mi un oraș din ce ai la îndemână!" – în cazul de față, deșeuri din plastic – iar AI nu ne va dezamăgi.
Daniel Loagăr este artist și manager cultural, co-fondator al atelierului de creație Wood Be Nice, al galeriei neconvenționale Celula de Artă și al proiectului NeoNlitic.


joi, 20 octombrie 2022

Lista realizari 2022 (wip)

Art Spot  ARCUB Bucharest
acumulare.colectie  Celula de Arta Bucharest
Bombe si Oameni  Celula de Arta Bucharest
Stop the War  Piata Regelui Mihai Bucharest
neoNlitic 4.0 depunere TN WBN Bucharest
neoNlitic 4.0 depunere AFCN WBN Bucharest
Kaleidoscop  Kulterra Gallery Bucharest
IN TO IT  Celula de Arta Bucharest
BLIND FIVE (deschidere GV)  Celula de Arta Bucharest
Iron Maiden & Between Dimensions  Can Art Fest  multiple
Environment day - connecting realities  Piata Marii Adunari Nationale  Chisinau
Miorita Cosmica (WIP) WBN Bucharest
Rezidenz Predeal Tamina Predeal
Lust is in the air  The Institute & Art Safe Bucharest
War on War  Muzeul Judetean  Buzau
Expozitie de Arta  AM Caffee Bucharest
Tag, Share or Dye Vagon @ Mall Maisson Bucharest
neoNlitic 4.0 depunere AFCN 2 WBN Bucharest
Future Cities Parcul National Bucharest
Stop the War Muzeul Judetean Ramnicu Valcea
Prototype for Future Cities  Celula de Arta Bucharest

 

vineri, 30 septembrie 2022

Stop the War in Ramnicu Valcea

 













https://www.stiripesurse.ro/stop-the-war-in-ukraine-expozitie-manifest-impotriva-razboiului-din-ucraina-vernisata-de-ziua-lui-putin-la-muzeul-de-istorie-din-ramnicu-valcea_2581950.html

 

Proiectul "Stop the war in Ukraine", iniţiat în primăvară de mai mulţi artişti români şi ucraineni în faţa Ambasadei Rusiei, va ajunge în municipiul reşedinţă pe 7 octombrie, de ziua lui Vladimir Putin, în cadrul unei acţiuni a Rotary Club Râmnic demarată cu scopul de a-i sprijini financiar pe refugiaţii din ţara vecină aflaţi în prezent în Vâlcea

joi, 15 septembrie 2022

duminică, 11 septembrie 2022

miercuri, 7 septembrie 2022

marți, 6 septembrie 2022

War on War @ Buzau

 








Celula de Artă duce instalația artistică War on War la Buzău International Arts Festival Vernisaj pe 3 septembrie, la Muzeul Județean Buzău

Celula de Artă duce instalația artistică War on War la Buzău International Arts Festival Vernisaj pe 3 septembrie, la Muzeul Județean Buzău

Între 3 – 20 septembrie, în curtea Muzeului Județean Buzău, va putea fi vizitată instalația artistică War on War, ce aduce aduce la un loc sculpturi și instalații de artă prin care 8 artiști români continuă să ia atitudine împotriva războiului din Ucraina și să militeze pentru pace, folosindu-se de arta lor pentru a să mișca, a motiva și a împinge la acțiune. War on War face parte din secțiunea Focus Ucraina din cadrul celei de-a doua ediții a Buzău International Arts Festival iar vernisajul va avea loc pe 3 septembrie, de la ora 18:00.
00:00

         Expoziția vine în continuarea showcase-ului caritabil Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului / Bombs and Humans. United Artists against War, pusă la cale de curatorii Raluca Ilaria Demetrescu și Daniel Loagăr, care s-a desfășurat între 12 martie și 2 aprilie în București și care a reunit peste 75 de artiști din cele două țări și un univers eterogen, și totuși, coerent de picturi, instalații, sculpturi, colaje și articole vestimentare imprimate cu mesaje antirăzboi. Lucrările au ilustrat cruzimea, demența, gratuitatea violențelor comise de agresori, dând totodată glas solidarității românilor față de ucraineni. Banii obținuți din vânzarea exponatelor au fost direcționați către efortul de război.

            La o lună distanță, pe 29 aprilie, opt artiști români, în colaborare cu artiști ucraineni, au expus proiectul Stop the war (in Ukraine) în Piața Regelui Mihai din Capitală, chiar în fața Ambasadei Rusiei. Participanții din România au fost Daniel Loagăr, Alex Manea, Misha Diaconu, Mihai Rusen, Denis Nanciu, Sergiu Chihaia, Ion Alexandru, Cristian Seușan, cărora li s-a alăturat ulterior Alexandra Ungureanu.

            Expozanții au mai numit proiectul și "Operațiunea artistică specială", făcând aluzie la "Operațiunea militară specială", eufemismul lui Vladimir Putin pentru bombardarea spitalelor și grădinițelor din Ucraina. Expoziția a întrunit printuri după lucrări ale artiștilor ucraineni, sculpturi și instalații înfățișând, printre altele, râuri de sânge, încălțăminte împrăștiată aleatoriu, corpuri și jucării incendiate, plus o cutie poștală pentru mesaje către președintele rus. La fel ca în cazul Bombe și oameni, misiunea Stop the war (in Ukraine) a fost să trezească empatie, indignare, dar mai ales instinctul de a ajuta în moduri cât se poate de cuantificabile.

            „Gesturile de solidaritate nu ne înnobilează, ci ne salvează; orice ajutor oferit vecinilor noștri este o investiție în propria noastră securitate. Suntem puși în fața narcisismului malign al unui individ dispus, conform propriilor declarații, să provoace un dezastru nuclear dacă i se stă în cale – cu alte cuvinte, să sacrifice viețile propriilor copii pentru a-și răzbuna orgoliul rănit. Oricât am prefera să ne punem căștile în urechi, nu ne permitem luxul de a lua distanța, cu atât mai puțin dacă luăm în calcul proximitatea pericolului. În acest spirit și în speranța că limbajul artei pătrunde la fel de adânc precum cel al gloanțelor, artiștii din cadrul proiectului Stop the war (in Ukraine) își reînnoiesc angajamentul față de Ucraina, urmând să îl prezinte, sub un nou nume, War on War, și primul popas este la Buzău International Arts Festival.”, spun organizatorii.

Artiștii care expun sunt:Daniel Loagăr, Alex Manea, Misha Diaconu, Mihai Rusen, Denis Nanciu, Sergiu Chihaia, Ion Alexandru, Cristian Seușan și Alexandra Ungureanu.

Accesul este liber și instalația va putea fi vizitată până pe 20 septembrie în curtea Muzeului Județean Buzău. Venisajul va avea loc pe 3 septembrie, începând cu ora 18:00.

            Celula de Artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje și astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se crează un dialog liber, direct și nonconformist.

            Galeria vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră pentru publicul stradal. Cu o prezență de ~ 5 ani (2017 - 2022) pe scena artei din București, Celula de artă a susținut peste 120 de evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri) și a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artistice în fața publicului.

https://jurnalul.ro/cultura/celula-de-arta-duce-instalatia-artistica-war-on-war-la-buzau-international-arts-festival-vernisaj-pe-3-septembrie-la-muzeul-judetean-buzau-908336.html

Zuza, Pisica Patrata si porcusorul ascuns

 









Zuza, Pisica Patrata si porcusorul ascuns

Zuza a fost temuta de trecatorii de pe Bd Carol I si foarte iubita de membrii hubului Carol 53. Vreme de multi ani a aparat cu patriotism si mult zgomot curtea ce-i era casa. Paranoica si circumspecta, dar usor de cucerit, o bestie mica de pechinez ce obisnuia sa-si alerge coada pana la epuizare – a plecat intr-o zi dintre noi.

Acum vegheaza curtea si Bd Carol de pe un calcan pictat de Calinuz in tovarasia creaturilor pictate de Pisica Patrata si a unui porcusor, ascuns dupa copac, pictat de AEUL.

Muralele pot fi vazute atat din Bd Carol I la nr 53 cat si din curtea hubului.

 

https://www.feeder.ro/2022/09/05/zuza-pisica-patrata-si-porcusorul-ascuns/

 

marți, 30 august 2022

Share, Tag or Dye Show

 









Share, Tag or Dye Show

Welcome to our analogue(d) social network!
Starting on September 3rd, the Share, Tag or Dye SHOW (aka exhibition aka our collective & immersive installation) will be in full swing. Join us for a stroll!
We don’t know about you, but we got tired of scrolling up and down, left and right, 5 kinds of sideways on Mondays. And we can't underestimate the importance of social media in making our artworks known, but (sigh), do I really have to post today? The consumption of art via screen (phone, computer) has become so ubiquitous that it often replaces a visit to a gallery or museum, and the experience is implicitly degraded. We enjoy the digital space, but we need the tangible even more, don’t we?
Share, Tag or Dye is that place where social media meets the tangible. We invited the whole world into this since social media can instrument it so easily (and we wanted the best of both worlds!). Through the open call, 204 people joined our analogue social network, from Chile to India, from Sweden to New Zealand!
All of you who joined us contributed with a link from your social media feeds to be brought into “matter” using a nineteenth century technique, cyanotype that is, a technique based on iron salts that are UV sensitive, yielding a deep blue print. The technique is credited to Sir John Herschel (1842), although he used it mostly for reproducing notes. It was a woman who first used this process under a fotografic démarche - botanist Anna Atkins, in her “Photographs of British Algæ: Cyanotype Impressions”. This is also the first book with photographic illustrations - pretty cool, right?
If you want to know more about this technique, you can start here:
https://www.alternativephotography.com/beat-the-blues.../
Regardless of our geeky information, did we stir your interest, gentle person(s) from the wide public?
Than join us, enjoy your stroll and, remember:
Share, Tag or Dye!
Just so you don’t miss anything:
September 3rd: Public Opening
September 6th: Guided Tour with Ștefan Dinu
September 24th: Finissssage*
*This is also the day we celebrate World Cyanotype Day!
—-----------------------
Share, Tag or Dye is out there in loving partnership with Alternative Photography, VAGon – in(ter)disciplined space & Malmaison Studios. The project is financed by the Romanian Ministry of Culture.
Share, Tag or Dye is the first public project of the Allkimik Photographic Association, art collective from Bucharest RO, with a focus on analogue, alternative & experimental photography.
Project team:
Andrei Tudose: PM & artistic co-director
Sabina Suru - curator & artistic co-director
Stefan Dinu - technical coordinator
Alex Spineanu - workshop coordinator
----------------------
And a big thank you to all of you out there who joined us [in geographix-alphabetix order - IG usernames]:
Argentina: @claraz___
Australia: @elchemysterii
Barbados: @gabriellechantel
Belgium: @iosifsainiuc
Brazil: @@rod.liveira @@gui.borsatto @oialineromero @pmilagres @betoborges.art @m.varaschin @dannaduraez @pramouri @gustavodecarvalhoo @jotalino @@patriciabigarelli @tiagocruz_artenoseujeito @daniele_c_santos @@ro_gayu @@vdverena @@daurismo @madchen.vivi @cabecavazia @ronnylaeber @gabrielamaia.art @medellin.silva @ba.serafim @nathalia.dov @hana.brenerm
Bulgaria: @pocoapocopiumosso
Chile: @mpaa.jpg
France: @Isabalog @matt.starynkevitch
Georgia (Sakartvelo): @artfromnino @tattsaa
Germany: @nadjadances1 @vioprico
Grece: @iamsakisk @george_koulouridis
India: @surajit_mudi
Italy: @rscastelli @raffaella_riggi_art
Malaysia: @suekinotsukie
Mexic: @moni_amendola
Moldova: @SergeBulat
The Netherlands: @lifeonmarzj
New Zealand: @darnia.hobson
Norway: @alexconuvisuals
Poland: @jan_stachowiak @paul.piotrowicz
Romania: @s_cosmina_ @Anqe2n_spectrum @seria.analog @ileana.sebe @gaby_tudor_art @cristinabadulescu @Milo35mm @tomahurduc @alinavuxanovici @ghebosu_florin @libra_or_virgo @venereumphotography @whatisafullstop @pinkasarp @anne_de_beauvoir @Alexdincovici @cata.cosma @lacra.grozavescu @naianavatavu @Ambrotipescu @alexandru.maciuca11 @alex.grigorescu_photography @hellopixels @punkyha @maria_m.i.g @spleen_und_schokolade @mandale.cu.zale @textilia_ @razvann.sandu @croitoru.designer @Dofdotcom @vlad.mihutoiu @albert.kaan @the_squared_format @larisa_birta @cristinart_chirila @panAM_art @flameswithart @doardana @vlad_pasca @why_do_elements_decay @rrazvan_n @i_oa_na @espies9 @_dianadraghici @mericeramix @micsandra_vraci_art @the_pressberry @vz.imaginarium @dandumanoiu @travelphotodb @anka_coller @bogdantutuneanu @anda.ghe @maxijshshwj @teodorgeorgescu @tudor_c_popa @matalianarin @somnului @xden.x @sixtoesss @Morethanphotography @analogmyhome @photofobiia @diana.btg @pintiliecristian @stefaneagu @@anastasia_efimenco @iuanaioana @_m_u_s_a_t_ @e.z.alina @aurelia_chiru @floriama_candea @teodora.grindei @sandu.adrian.77 @momente.pe.film @florinvoicuart @abelrad @always.shooting @oanaadrianavasile @istvan.hnd @@yourmomsfavoritegemineye @13m10j @Beniamin Popescu @Raptisart @albastrudenim @tanase.lacramioara @danielloagar @roxannepoetry @magdalenapelmus @bogdanpelmus @geenaungureanu @leafy.suburbs @dragosradudumitrescu @boianmaria.art @ioannis_stamatogiannis_new @maciuca.andreea.georgiana @bungalowa @micandreeabungalowa @logigan.florentin @35mm.diary.of.ioana @luminita.soare @simsalegris @_un_bucurestean_pe_film_ @mircea.dumitrescu @marlene_poeme @mishadiaconu @pupile_gustative @crisvoinea @alexandruclaudiumaxim @Stefan.dinu.allkimik @virgilmlesnita @loredana_dobrea @alexandra.jpgs @st.lucille fb - CristinaRopotanArtist @Ddoinitaa @octavianbalea @floreamariuscristian92 @elevuldima @raressmanolache @dayday.everyday @maraogl
South Africa: @icreateimageseveryday
Spain: @@alfredo_foto @antonioeojeda
Sweden: @insane_smiley @ivan_wahren
Turkey: @ilhan_sadikoglu @dilara._.pak
USA: @@the.artist.neighborhood @shanemeck
UK: @@clairelouise178 @@lukphotography_ @@lydoashearsmith_ @hlgiles @megan.ringrose @@therobincracknell @emiliepb_photography @ioanapioaru @the_real_p_fiddy @AndreeaAndreiPhotography @Paularaegibson_
Ukraine: @moon._.theater @fantom_ua

 

duminică, 28 august 2022