joi, 17 octombrie 2013

Goliciunea e Circulara @ Saint Ink

























Goliciunea e circulară
 proiect de fotografie transferată pe tamburi din lemn reciclat

Artiști vizuali: Andrei Cornea și Daniel Loagăr, membri fondatori ai Atelierului Wood be Nice
Proiectul „Goliciunea e circulară” aduce nudul din zona tabu-ului și îl face subiect discutabil în contextul în care el a fost mereu muză pentru artă. Fotografiile transferate pe tamburi din lemn reciclat, fac publică relația dintre artist și muză, care în fața obiectivului ia o ținută senzuală, dezinvoltă și naturală.
Cercul este in deplina concordanta cu formele feminine, ambele subliniind si fiind o expresie a perfectiunii. Natura senzuala insa ferma a lemnului permite modelarea sa dar nu totala, acesta pastrandu-si caracterul masculin si abraziv in cele din urma.
 Aducerea laolalta a materialului utilizat si a trupului dezbracat de inhibitii al muzelor  este o contopire de ordin divin, o impreunare de tip Ying- Yang menita sa puna in valoare ambele aspecte tocmai prin antonimitatea acestora.
 Goliciunea e circulara deoarece creeaza o relatie cu privitorul, acesta schimband neutralitatea impasibila cu rolul de participant direct si activ. Meandrele constiintei lui accepta pe aceasta cale propria goliciune, identificandu-se cu ideea universala pe care amprenta nudului o lasa.
 Cercul, esenta si forma simbolica pentru imaterialul infinit, abstractizeaza ideea nudului rusinos si ridica forma acestuia la rangul de perfectiune naturala.

Expozitia cuprinde peste 30 de lucrari de fotografie pe lemn.

din care aproximativ 10 lucrari in premiera.
Galeria Saint Ink 24 octombrie orele 19:30
See U There!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu