luni, 4 aprilie 2011

Vernisajul Wood be nice: mai mult decat nice - Metropotam







http://metropotam.ro/La-zi/2011/04/art0796012266-Vernisajul-Wood-be-nice-mai-mult-decat-nice-un-succes/

"Am fost foarte entuziasmati cand am auzit de Wood be nice, prima expozitie de fotografie pe lemn din Romania si, drept urmare, nu am putut sa nu aruncam un ochi la ce s-a intamplat aseara in Atelierul de Productie.

Ei bine, 6 prieteni (Livia Stefan, Andrei Cornea, Daniel Loagar, Tatiana Volontir, George Visan si Victor Dumitrescu), fiecare cu viata sa tumultoasa in Bucuresti, insa foarte pasionati de fotografie, si-au propus undeva in iarna anului trecut sa realizeze ceva deosebit.

Intr-o prima faza, s-a infiintat atelierul de creatie Una Isola Muy Hermosa, la initiativa lui Daniel Loagar si a lui Andrei Cornea. Dupa ce in prealabil organizasera expozitia de colaj "Obiecte Pierdute" in clubul Open Pub, unde, in principiu, tot pe lemn s-a lucrat, au venit cu ideea de a expune fotografie pe lemn. Si nu in foarte mult timp s-au pus pe treaba.

Evident ca secretul meseriei ramane la artist, insa nu de putine ori au fost intrebati aseara daca nu cumva lemnul a fost pictat. Fotografiile sunt intr-adevar foarte bine facute si transferate pe lemn, si nu e nevoie de verdictul unui avizat pentru a constata acestea. De altfel, toti invitatii (multi la numar, majoritatea artisti sau jurnalisti) au ramas impresionati de eveniment, cu atat mai mult cu cat toate fotografiile au fost realizate manual.

Nu m-am putut abtine si a trebuit sa aflu exact ce a presupus munca la acest vernisaj si, spre surprinderea mea, am aflat ca in conditiile in care totul merge fara intemperii, o fotografie este gata in doua zile. Aseara au fost expuse 50. Imaginati-va cum sintagma "noaptea nu-i ca ziua" nu s-a aplicat la cei 6 tineri pe parcursul a 3 luni cat au pus pe picioare acest eveniment inedit in Romania.

Toti tineri, amatori, fara sa fi avut careva vreo expozitie pana in prezent, a fost un act de curaj sa porneasca la drum cu un asemenea proiect, insa riscul a fost de bun augur, iar expozitia a strans un numar considerabil de curiosi.

Unul din cadourile pe care expozantii le-au facut celor veniti, pe langa un vernisaj cel putin interesant si un pahar de vin bun, a fost recitalul trupei N.E.R.V..

Se pare ca era nevoie de Wood be nice pentru a agita un pic apele in lumea artistica din capitala. Din nefericire, a fost o ocazie unica, insa organizatorii au anuntat ca vor sa mute expozitia in mai multe locuri din Bucuresti, deci fiti pe faza pentru ca nu e ultima data cand veti auzi de Livia Stefan, Andrei Cornea, Daniel Loagar, Tatiana Volontir, George Visan si Victor Dumitrescu. Le uram mult succes si suntem cu ochii pe ei! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu