miercuri, 8 mai 2013

Patru expozitii de fotografie nud, la ClujPatru expoziții de fotografie nud, la Cluj-Napoca, din 17 până în 26 mai
În cadrul Photo România Festival, clujenilor le sunt prezentate patru expoziții având ca temă nudul. Expozițiile vor putea fi vizitate începând de vineri, 17 mai și până duminică, 26 mai.
 
Goliciunea e circulară
Proiectul Goliciunea e ciculară aduce fotografia pe lemn, un suport pe care artiștii – Andrei Cornea și Daniel Cornea îl folosesc din dorința de readucere a fotografiei în lumea palpabilă; un fel de repunere în drepturi a imaginii ce a devenit în secolul nostru aproape exclusiv virtuală și transformarea imaginii în obiect de artă.
Artiștii aduc nudul din zona tabu-ului și îl fac subiect discutabil în contextul în care el a fost mereu muză pentru artă. Lucrările expuse fac publică relația dintre artist și muză, care în fața obiectivului ia o ținută senzuală, dezinvoltă și naturală.
Wood be Nice este primul proiect coerent de transpunere a imaginii pe lemn din România, care a luat naștere în decembie 2010. Atelierul Wood be Nice este locul în care artiștii vizuali Daniel Loagăr și Andrei Cornea lucrează la confluența între fotografie, transfotografie, colaj și instalație. Cei doi artiști au ales lemnul ca mediu arhaic ce întoarce arta spre inocență, iar pe de altă parte materialitatea lui care dă greutate imaginii invitând-o la nemurire.
Expoziția va avea loc la Muzeul Fotografiei de pe str. Episcop Ioan Bob nr. 12, ce se va lansa ca muzeu pe data de 18 mai, odată cu deschiderea vernisajului și a Nopții Muzeelor...continuare


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu