luni, 21 mai 2012

Sergiu Celibidache în 100 de imagini




Fundaţia Sergiu Celibidache continuă seria de manifestări culturale dedicate împlinirii a 100 de ani de la naşterea marelui dirijor Sergiu Celibidache alături de Atelierul Wood be Nice printr-o expoziţie de fotografie, care va avea loc între 22-27 mai.
O serie de peste 100 imagini din viaţa Maestrului va putea fi admirată la Galeriile Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă (strada C.A. Rosetti nr.5, sector 1, Bucureşti).

Printre lucrările expuse, se regăsesc atât fotografii realizate artizanal pe lemn de Atelierul WOOD BE NICE, cât şi fotografii clasice realizate de F64 Studio.

Fotografiile, prezentate în premieră pentru România, portretizează cronologic întreaga viaţă a lui Sergiu Celibidache şi fac parte din colecţia personală a familiei Celibidache.

Vernisajul expozitiei este programat  pentru data de 22 mai 2012, incepand cu ora 19.00, in locatia mentionata mai sus.

Despre Artmark
Artmark este o casa  de licitatii de arta infiintata in 2008 care selecteaza, evalueaza si pune in circuitul pietei de arta opere cu autenticitate garantata, sustinand in paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizeaza expozitii de arta de anvergura nationala.

Despre F64 Studio
F64 Studio, lider pe piata echipamentelor foto-video din Romania, detine cel mai mare magazin online de profil pe piata romaneasca de comert electronic: www.F64.ro.


Despre WoodBeNice
Atelierul Wood be Nice este atelierul care a luat nastere din pasiunea celor doi artisti vizuali Daniel Loagar si Andrei Cornea pentru imagine si crearea ei, prin imagine intelegandu-se fotografie, transfotografie, colaj si instalatie. Filosofia ideii de fotografie pe lemn a venit din dorinta de readucere a fotografiei in lumea palpabila – un fel de repunere in drepturi a imaginii ce a devenit in secolul nostru aproape exclusiv virtuala, si transformarea imaginii in obiect de arta.

Astfel, interactia dintre imagine si fibrele lemnului (vizibile prin imagine) – da noi valente fotografiei initiale – augumentand-o sau schimbandu-i subtil sensul initial. Rezultatul - fotografia pe lemn – are un aspect androgin intre fotografia de epoca si pictura pe lemn vechi.

Pe o parte, este un mediu arhaic ce intoarce arta spre inocenta, iar pe de alta parte materialitatea lui da greutate imaginii invitand-o la nemurire. Insa dezinvoltura sub care se infatiseaza fotografia pe lemn poate fi atinsa doar prin munca noduroasa si pasiunea la care s-au dedat primii artizani ai lumii. Alte detalii despre proiectele in lucru ale Atelierului Una Isola Muy Hermosa, pot fi gasite pe www.woodbenice.com si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/pages/AtelierUnaIsolaMuyHermosa/181464005234045.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu